باغباني علمي

مطالبی در مورد باغبانی و فضای سبز

چای خطر سرطان و بیماری قلبی را کاهش می دهد
نویسنده : بهزاد ناقل - ساعت ۱٢:٤۳ ‎ق.ظ روز ۱۳۸٦/۱/٢٢
 

نوشیدن چای از آسيب ديدن سلولهایی که منجر به سرطان، بیماری قلبی و دیگر بیماریها می شوند، جلوگیری می کند. يك متخصص تغذیه از دانشگاه بوستون گفت: « چای یک نوشیدنی گیاهی مفید تلقی مي شود. چای حاوی موادي به نام فيتوكميكال است، اين تركيبات به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و با صدمات حاصل از رادیکال های آزاد، مقابله می کنند. رادیکال های آزاد، ذرات بارداری هستند که از طریق نور خورشید، مواد شیمیایی، بعضي از غذاها و استرس به وجود مي آيند. آسیب ديدن DNA اولين گام برای ابتلا به سرطان است و موجب بروز بیماری قلبی نيز می شود. ویتامینهاي A و C آنتی اکسیدان هستند، اما ترکیباتی مثل كاتچين ها(atechins) هم در چای یافت شده است. مدت ۳۰ سال طول کشید تا به اهمیت این ترکیبات پی ببریم. چای با کاهش کلسترول، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.  مدیر اجرایی مرکز پژوهشهای تغذیه USDA در مریلند گفت: " ۸ مرد و ۸ زن تحت آزمایش قرار گرفتند. آنها قبول كرده بودند در يك دوره سه هفته ای، آنچه را که به آنها داده می شد، بخورند و بیاشامند. یک نوشیدنی به آنها داده شد که فقط طعم چای داشت. در یک دوره سه هفته ای ديگر، داوطلبان در روز ۵ فنجان چای نوشیدند. "زماني که چای مصرف مي شد، در مقایسه با آن نوشیدنی که فقط طعم چای را داشت، لیپوپروتئین "کلسترول بد " ۱۰ درصد کاهش نشان داد. " روی هم رفته کلسترول در طی سه هفته به طور متوسط ۶ درصد کاهش یافت، البته هیچ تأثیری بر روی " کلسترول خوب " دیده نشد و HDL ثابت باقی ماند." دکتر ایمان حکیم از بخش سرطان دانشگاه آریزونا، ۱۴۰ فرد سیگاری را مورد بررسي قرار داد تا مشخص شود آیا نوشیدن چای می تواند موجب افزایش و تأثیر بد مواد شیمیایی شود که با صدمات وارد آمده بر DNA همراه است. ماده شیمیایی 8-ohDG که در ادرار این افراد یافت شد، با صدمات وارد آمده بر DNA در سلولها مرتبط است. " از آنها خواسته شد که هر آنچه را که تا بحال می خوردند، مصرف کنند و فقط چای را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. " این افراد به مدت ۴ ماه چای سبز، چای یا آب نوشیدند. گروه تحقیقاتی برای ارزیابی 8-OHdG ، ادرار افراد تحت آزمايش را آزمایش كردند. " آنچه دریافتیم، کاهش ۲۵ درصدی این ماده در گروه افرادی بود که چای سبز نوشیده بودند. در افرادی که چای معمولی یا آب نوشیده بودند، هیچ تغییری دیده نشد. " ما فکر می کنیم، نوشیدن چای سبز در گروه افراد سیگاری موجب کاهش استرس اكسيداتيو (Oxidative stress) در آنها می شود. "تحقیقات بیشتری برای مشاهده و درک این مطلب مورد نياز است.


 
comment نظرات ()