باغباني علمي

مطالبی در مورد باغبانی و فضای سبز

مزایا و معایب کشت هیدروپونیک
نویسنده : بهزاد ناقل - ساعت ٦:٤۳ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۸/٢٧
 

مزایای کشت هیدروپونیک:

1- عناصر غذایی به شکل دلخواه و قابل جذب گیاه به هر نسبتی که نیاز باشد در اختیار گیاه قرار می گیرد؛ مثلاً نسبت No3- به NH4+ در محیط کشت محلول قابل کنترل است ولی در خاک نمی توان این نسبت را تغییر داد. و مثال دیگر اینکه فسفر و روی نسبت به هم رابطه ی آنتاگونیستی دارند که در آب کشت می توان این نسبت را تنظیم و تعدیل نمود.

2- کنترل غلظت.

3- ممانعت از ورود ترکیبات و عناصر سمی به محیط ریشه گیاه.

4- نداشتن تلفات ناشی از فرسایش و آب شویی.

معایب آب کشت(کشت هیدروپونیک):

1- با مصرف عناصر غذایی، غلظت آنها کاهش می یابد و ذخیره ای وجود ندارد تا این کاهش غلظت را جبران نماید و باید به طرق مصنوعی نسبت به تجدید منابع اقدام نمود، در صورتی که در خاک این طور نیست و بین فاز جامد و مایع خاک حالت تعادل وجود دارد و وقتی که غلظت یک عنصر غذایی در اثر جذب کاهش می یابد خاک شروع به آزاد کردن عنصر غذایی مربوطه کرده و تعادل غلظت حفظ می شود.

2- اگر در موقع تنظیم محلول یا در محیط کشت غلظت افزایش یابد، به دلیل عدم وجود خاصیت تامپونی مشکلاتی برای گیاهان ایجاد می گردد؛ خاک خاصیت تامپونی دارد.

3- برای گردش محلول در کشت هیدروپونیک نیاز به پمپ داریم.

4- جایی به عنوان تکیه گاه برای گیاه وجود ندارد.


 
comment نظرات ()